Consumabile Mir Produse la moment

Set MIR (Betleem, Chiparis, Athos)

Pentru mai multe detalii vă rugăm să telefonați la nr. de telefon: +373 60 1234 67.

 * * *

1 mir pentru 1 persoană ajunge 1 an!

Cunoscut în popor sub denumirea de mir, undelemnul sfințit este considerat a avea puteri vindecătoare asupra celor suferinzi. Totodată, el este privit și ca un simbol al vindecării sufletești.

Prin miruire, credincioșii primesc pecetea

În Biserica Ortodoxă, cu mai puțin de opt decenii în urmă, a fost introdusă practica miruirii credincioșilor, după sfintele slujbe. Numirea acestei rânduieli-miruire-vine de la cuvântul slavon „mir“, care înseamnă „pace“. Preotul unge fruntea credinciosului, în Semnul Sfintei Cruci, cu untdelemnul din candela care arde în dreptul icoanei de pe iconostas. Prin această ungere, credincioșii primesc pecetea.

Untdelemnul sfințit este ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui care se sfințește la taina Sfântului Maslu sau la slujba Litiei. La slujba Litiei se aduce la biserică și se binecuvântează (alături de pâine și vin)  untdelemn. La slujba Marelui Maslu credincioșii aduc o sticlă de ulei și un pachet de făină. După sfințire, darurile se iau acasă. Uleiul de la Sfântul Maslu se păstrează în sticluțe curate și nu se aruncă niciodată.

Această prezentare necesită JavaScript.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *